Schalke 04 blijft steken op een gelijkspel bij Werder

Schalke 04 verzuimde het bereiken van de halve finale van de Champions League een passend vervolg te geven in de Bundesliga. Bij Werder Bremen speelde de ploeg gelijk (1-1). Twee oplevingen na een uur spelen vormden de hoogtepunten in het duel, dat tot de laatste seconde spannend bleef.

Voor Werder stond er voor eigen publiek veel prestige op het spel. De ploeg van Thomas Schaaf kwam in de vier voorgaande wedstrijden in eigen stadion niet tot winst. Die matige reeks moest een halt worden toegeroepen. Dat de tegenstander het opgeleefde Schalke 04 was, deed aan dat voornemen niets af.

Het publiek in het Weserstadion werd op zijn wenken bediend. Werder Bremen begon sterk, nam het initiatief en kwam enkele malen dicht bij een doelpunt. Helaas voor de thuisploeg ontbrak het, zoals vaker dit seizoen, aan een dosis geluk. Zo werd een rake kopbal van Petri Pasanen afgekeurd, doordat Per Mertesacker volgens de arbiter eerder een overtreding had begaan.

Na rust kwam Werder Bremen alsnog op voorsprong. Claudio Pizarro versierde op handige wijze een strafschop. Toen de aanvaller het strafschopgebied binnen sneed, haalde Benedikt Höwedes hem onderuit. De Peruaan liet het nemen van de penalty over aan Sandro Wagner.

Aanvankelijk leek de aanvaller het duel met Manuel Neuer te verliezen. De doelman stopte diens inzet, maar kon niet voorkomen dat Wagner de terugstuiterende bal in tweede instantie wél tegen het net schoot. Lang kon Werder niet genieten van de positieve tussenstand. Vier minuten later kopte Edu, uit een afgemeten voorsprong van Atsudo Uchido, hard langs keeper Tim Wiese.

In het vervolg van de wedstrijd bleef de spanning om te snijden. Doelpunten vielen er niet meer. Door de puntendeling klom Werder Bremen naar de elfde plaats. Schalke 04 blijft tiende op de ranglijst. Foto: VI Images