Schalke bedwingt Bayern en HSV in slot onderuit

Bayern strandde tegen Schalke op een gelijkspel, maar bleef koploper. Hamburger SV ging in de slotfase onderuit.

Bayern München-Schalke 04 1-1
Bayern, met Mark van Bommel in de basis, slaagde er niet in zich te ontdoen van Schalke. De bezoekers toonden zich gelijkwaardig, want van een overwicht van de thuisploeg was geen sprake in de Allianz Arena. Via een laag zwabberschot van Ivan Rakitic was Schalke in de eerste helft op voorsprong gekomen. Maar na rust was het duo Luco Toni-Miroslav Klose opnieuw doeltreffend. Het was Klose die scoorde in de rebound nadat Toni's kopbal ternauwernood door doelman Manuel Neuer was gekeerd. Met elf punten uit vijf duels is Bayern nog wel koploper. Schalke heeft zeven punten.

Bayer Leverkusen-VfL Bochum 2-0
Bochum kende weinig problemen totdat Marc Pfertzel in de 51ste minuut zijn tweede gele kaart incasseerde. Bayer kreeg tegen tien man een overwicht en pakte de drie punten dankzij een rake kopbal van Karim Haggui en een uithaal van Manuel Freidrich.

Arminia Bielefeld-Hansa Rostock 4-2
Vlak na rust forceerde Arminia het verschil. Nadat Enrico Kern in de 47ste minuut nog gelijk had gemaakt namens Hansa, voerde de thuisploeg tussen de 51ste en zestigste minuut de score op tot 4-1. Christian Eigler maakte de 2-1 met een schot vanaf tien meter na een fout van Orestes, en tekende voor de 3-1 door koel te blijven alleen voor doelman Stefan Wächter. Artur Wichniarek sloeg toe na een nieuwe fout van Orestes, die de bal verspeelde aan Eigler. Met tien punten blijft Arminia meedoen in de top. Hansa is nog altijd puntloos.

Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 2-1
Eintracht smeerde HSV de tweede nederlaag aan. De ploeg van coach Huub Stevens dacht vlak voor tijd alsnog een punt te pakken, toen Rafael van der Vaart een strafschop benutte na een overtreding van Sotirios Kirgiakos. Maar in de 87ste minuut was het Alexander Meier, die de bal voor zijn voeten kreeg na een afgeslagen schot van Albert Streit. Meier had in de achtste minuut de score geopend voor de thuisploeg, die zeker in de eerste helft de betere was van HSV, dat met alle vier Nederlanders in de basis begon. Eintracht deelt de tweede plaats met Arminia.

VfB Stuttgart-Energie Cottbus 3-0
Stuttgart had het lange tijd moeilijk om doelman Tomislav Piplica te kloppen. Maar uiteindelijk kregen Die Schwaben wat ze verdienden. In de 54ste minuut zorgde Cacau ietwat gelukkig voor de 1-0, nadat de bal per ongeluk voor zijn voeten was beland. Ook de 2-0 was een vreemde treffer: in de 79ste minuut kreeg Ewerthon de bal pardoes voor zijn rechter. Even later zorgde Mario Gomes voor de nekslag met een rake kopbal.

1. FC Nürnberg-Hannover 96 1-2
In de 89ste minuut voorkwam Marek Mintal dat Nürnberg tegen een nieuwe nederlaag aan liep. Het gelijkspel was verdiend, al miste de thuisploeg flink wat kansen, met name Angelos Charisteas. Nürnberg moest wel een 2-0 achterstand wegpoetsen. Mike Hanke zorgde in de eerste helft met twee rake kopballen voor de 2-0 voorsprong van Hannover, waar Arnold Bruggink tijdens de tweede helft inviel. Zvjezdan Misimovic zorgde in de zestigste minuut voor de aansluitingstreffer van de ploeg van coach Hans Meyer.