Schalke en Bayern maken geen fout

De strijd om het kampioenschap in de Bundesliga blijft ongekend spannend. Zo leek Schalke 04 de grote winnaar van dit weekend te worden. Concurrent Bayern München koerste namelijk op een gelijkspel af tegen Bayer Leverkusen. Maar in de slotfase van beide wedstrijden gebeurde veel.

Dat Schalke bij rust al met 2-0 leidde, mag een klein wonder worden genoemd. Het bezoekende VfL Wolfsburg kreeg verreweg de meeste en beste kansen. Maar of doelman Oliver Reck redde, of de Wolfsburg-aanvallers richtten slecht.

Na een half uur was Schalke wel trefzeker. Topscorer Ebbe Sand werd gelanceerd door Andy Möller en rondde koelbloedig af: 1-0. Het was de 21ste van het seizoen voor de Deen. Nog geen drie minuten later lag de tweede al in het net. Deze keer was het Sands collega-aanvaller Emile Mpenza die een voorzet van Andreas Böhme knap verwerkte en voorbij doelman Claus Reitmaier schoot.

Na rust leek Schalke niet echt meer in gevaar te komen. Toch kende de ploeg van trainer Huub Stevens een angstige slotfase nadat Andrzej Juskowiak voor Wolfsburg scoorde. Maar Schalke hield de laatste drie minuten stand.

Stevens zat voor de 159ste keer in een competitiewedstrijd op de bank bij Schalke. De Limburger evenaarde hiermee het record van Ivica Horvath.

Bayer Leverkusen maakte het spel in de eerste helft. Bayern München werd ver teruggedrongen op eigen helft en had aanvallend niets in te brengen. Net als tegen Real Madrid keepte Bayern-doelman Oliver Kahn sterk. Al na twee minuten verijdelde hij met een grote kans van Ulf Kirsten. Omdat de verdediging van Bayern verder weinig weggaf, kende de eerste helft vrijwel geen hoogtepunten.

Net na rust was München dichtbij een doelpunt maar Sammy Kuffour kopte van drie meter op de lat. De wedstrijd leek in een verdiend gelijkspel te eindigen. Maar zoals zo vaak, sloeg Bayern toch nog toe. Uit een hoekschop van Stefan Effenberg kopte Roque Santa Cruz drie minuten voor tijd de winnende treffer in.

Bayern blijft door de overwinning op gelijke hoogte met Schalke. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Schalke het voordeel van een beter doelsaldo. Het kampioenschap zal dan ook pas op de laatste speeldag worden beslist.