Schalke en Stuttgart winnen weer niet

Ondanks een bliksemstart kwam Schalke 04 tegen Hannover 96 voor het vierde duel op rij niet tot winst. Ook VfB Stuttgart blijft sukkelen, terwijl coach Jos Luhukay met Borussia Mönchengladbach belangrijke punten pakte.

Hannover 96-Schalke 04 1-1Nadat de laatste drie wedstrijden slechts één punt hadden opgeleverd, leek Schalke tegen Hannover iets recht te willen zetten. Al in de tweede minuut sloeg Halil Altintop (foto) toe na een vrije trap van Mesut Özil. Het leek de opmaat voor eindelijk weer eens een zege voor de koploper van de Bundesliga.

Hannover herstelde zich echter snel. Bij een scrimmage na een corner was Michael Tarnat het snelst bij de bal en de 37-jarige middenvelder tikte de bal in het lege doel: 1-1. Zo spectaculair als de beginfase was, zo saai werd het restant van het duel. Hannover maakte de meeste aanspraak op een tweede treffer, maar kwam niet verder dan een aantal schoten van afstand. Bij de thuisclub bleef Arnold Bruggink negentig minuten op de bank.

VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 0-0Net als bij Schalke zit bij Stuttgart de laatste weken de klad erin. Thuis tegen Wolfsburg kwamen Die Schwaben voor de derde keer op rij niet tot winst. Wolfsburg kreeg in de beginfase goede kansen via Marcelinho en Diego Klimowicz.

De gasten, waar Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis startten, mochten uiteindelijk toch tevreden zijn met een gelijkspel. In de tweede helft verprutste Cacau twee goede kansen voor de thuisclub. Stuttgart blijft voorlopig derde in de Bundesliga met een achterstand van vier punten op koploper Schalke.

Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 3-1Tegen zijn oude club bezorgde Nando Rafael Borussia Mönchengladbach hele belangrijke punten. De 23-jarige oud-jeugdspeler van Ajax scoorde twee keer. In beide gevallen kopte Rafael raak na een voorzet van Peer Kluge. Michael Delura zorgde in de slotfase nog voor 3-1.

Ondanks de winst blijft de ploeg van coach Jos Luhukay hekkensluiter in de Bundesliga. Hertha BSC, waar Dick van Burik in de basis startte en Christian Gimenez nog wel de gelijkmaker voor zijn rekening nam, morste punten in de strijd om Europees voetbal.

VfL Bochum-Borussia Dortmund 2-0Met zijn elfde en twaalfde seizoenstreffer velde Theofanis Gekas namens VfL Bochum Borussia Dortmund. De Griek opende de score na een één-twee met Zvjezdan Misimovic. Gekas zorgde vlak voor tijd koppend voor de beslissende treffer, opnieuw op aangeven van Misimovic. Bochum stijgt twee plaatsen en staat nu net boven de degradatiestreep. Dortmund moet zich nu ook serieus zorgen gaan maken.

Energie Cottbus-Alemannia Aachen 0-2Ondanks een snelle rode kaart en een gemiste strafschop won Alemannia Aachen het degradatieduel met Energie Cottbus. De ploeg van basisspeler Jeffrey Leiwakabessy overwon de tegenslag en zegevierde met 2-0.

Jan Schlaudraff was de opvallendste speler. De spits miste een handvol kansen, waaronder een strafschop, maar bereidde wel de twee doelpunten van Aachen voor. Sascha Rösler tekende voor de 1-0. De missie van Aachen werd bemoeilijkt door een rode kaart voor Sascha Dum. De gasten hielden met zijn tienen goed stand en beslisten het duel in de laatste minuut via een goal van Sergio Pinto.

FSV Mainz 05-Arminia Bielefeld 1-0Een strafschop vormde de beslissing in het degradatieduel tussen Mainz en Arminia Bielefeld. Heiko Westermann maakte een overtreding op Petr Ruman, waarna scheidsrechter Fleischer naar de stip wees. Leon Andreasen velde het vonnis.