Schalke geeft Dortmund stof tot nadenken

Borussia Dortmund leed een pijnlijke nederlaag tegen rivaal Schalke 04. VfB Stuttgart liet zich verrassen door Hertha BSC.

Schalke 04-Borussia Dortmund 4-1Christian Pander was de grote man bij Schalke 04, dat dankzij de inbreng van de middenvelder de winst in Kohlenpott naar zich toe trok. Pander legde in de eerste helft met een assist en een doelpunt de solide basis voor de zege, die na rust verder gestalte kreeg door Gerald Asamoah en Kevin Kuranyi.

Het was een terechte overwinning, omdat Schalke op alle fronten beter was dan de aartsrivaal. Vooral verdedigend maakte Borussia Dortmund een slechte indruk, hetgeen de druk op trainer Thomas Doll verder zal doen opvoeren.

Hertha BSC-VfB Stuttgart 3-1VfB Stuttgart ging verrassend onderuit tegen Hertha BSC. De regerend kampioen lag op koers van een zege door een doelpunt van Thomas Hitzlsperger, maar na rust ging het mis. Een twijfelachtige strafschop was het breekpunt. Na de benutte penalty van Sofian Chahed drukte Hertha door, waar Stuttgart offensief haperde.

Hansa Rostock-1. FC Nürnberg 1-2Tomás Galásek en Peer Kluge legden in de eerste helft de basis voor een verdiende zege op Hansa Rostock. De twee goals waren voor 1. FC Nürnberg genoeg voor de eerste drie punten, omdat gastheer Hansa met zijn afwachtende spel niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Orestes.

MSV Duisburg-VfL Wolfsburg 1-3Met Michael Lamey in basis kon MSV Duisburg de sterke rentree in de Bundesliga geen vervolg geven. Op eigen veld gingen De Zebra's met 3-1 kansloos ten onder. Met Marcelinho in een hoofdrol counterde VfL Wolfsburg MSV weg.

Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt 2-2In de laatste twee minuten gaf Arminia Bielefeld de zege weg. Eintracht Frankfurt leek immers af te stevenen op een nederlaag, maar kwam in de slotfase door Alexander Meier en Marco Russ verrassend langszij.