Schalke klopt Stuttgart en Bayern verliest

Schalke 04 liep verder uit. De koploper rekende af met nummer drie VfB Stuttgart, terwijl nummer vier Bayern München verloor bij Eintracht Frankfurt.

Schalke 04-VfB Stuttgart 1-0
Schalke verstevigde de koppositie, al was de thuisploeg weinig beter dan Stuttgart. De armzalige topper bood weinig spektakel. Schalke was beter aan het treffen begonnen, maar zag na rust Stuttgart zeer gevaarlijk worden. Zo raakte Thomas Hitzlsperger de paal en redde doelman Manuel Neuer knap op een kopbal van Marco Streller. Aan de andere kant ging Timo Hildebrand wel in de fout. Na een hoekschop legde hij de bal voor de voeten van Mladen Krstajic (foto), die van dichtbij de bal in het doel knalde.

Eintracht Frankfurt-Bayern München 1-0
Bayern liep zich stuk op Frankfurt. De thuisploeg beperkte zich tot tegenhouden en counteren en die tactiek werkte, ondanks het vele balbezit van de bezoekers. Een kwartier voor tijd scoorde Christopher Preuss met een knappe omhaal in de verre bovenhoek. Roy Makaay en Mark van Bommel begonnen beiden aan de aftrap.

Borussia Dortmund-1. FC Nürnberg 0-0
Geen van beide clubs verdiende het om de drie punten te pakken in een zeer povere vertoning.

Hannover 96-Hamburger SV 0-0
Kansen volop voor Hannover en Hamburg, maar scoren lukte beide ploegen niet. Voor rust was de thuispploeg de betere, na rust de bezoekers. Rafael van der Vaart viel op door enkele gevaarlijke acties, maar ook de aanvoerder van HSV slaagde er niet in het net te vinden. Joris Mathijsen begon met Van der Vaart in de basis, Arnold Bruggink en Nigel de Jong vielen in de slotfase in.

Alemannia Aachen-Arminia Bielefeld 2-0
Met Jeffrey Leiwakabessy in de basis boekte Alemannia een belangrijke zege. In de zeventigste minuut zorgde Jan Schlaudraff voor de 1-0. Na een vrije trap tikte hij vanaf vier meter de bal in het doel. Vijf minuten later verdubbelde Laurentiu Reghecampf het verschil vanaf de strafschopstip, nadat Schlaudraff onderuit was gehaald.

VfL Wolfsburg-VfL Bochum 3-1
Bochum had een overwicht, maar het was Wolfsburg dat via Isaac Boakye en Alexander Madlung na 26 minuten een 2-0 voorsprong had. Het bleek voldoende voor de zege. Vlak voor tijd besliste Marcelinho de partij met een intikker: 3-1. Tommie van der Leegte en Kevin Hofland stonde in de basiself.