Schalke koploper en hekkensluiter naast HSV

Schalke 04 is de nieuwe koploper in de Bundesliga na een zege bij Eintracht Frankfurt. Hamburger SV dacht met een zege de tweede competitiehelft te beginnen, maar moest vlak voor tijd een gelijkmaker toestaan.

Schalke koploper en hekkensluiter naast HSV

Eintracht Frankfurt-Schalke 04 1-3
Een uur lang had Schalke het echt moeilijk met Eintracht, maar nadat Kevin Kuranyi de bezoekers op een 2-1 voorsprong had gezet, beheersten Die Königsblauen het duel en leek de 3-1 waarschijnlijker dan de 2-2. Die 3-1 viel dan ook, al was het vlak voor tijd: Kuranyi rondde een counter af. Schalke was het best begonnen en was na een kwartier via Gustavo Varela op voorspong gekomen. Vlak na rust zorgde Naohiro Takahara voor de gelijkmaker en was Eintracht de baas, maar waar de thuisploeg enkele mogelijkheden op een voorsprong liet liggen, kopte Kuranyi in de zeventigste minuut raak na een hoekschop: 1-2.

1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 4-1
Stuttgart verzuimde te profiteren van de nederlaag die Bayern München leed tegen Borussia Dortmund. De zege van Nürnberg was verdiend, want de ploeg van coach Hans Meyer heerste het gehele duel. Bovendien moest Stuttgart vlak na rust met tien man verder na een rode kaart van verdediger Serdar Tasci voor een forse overtreding op Horacio Pinola. Ivan Saenko, Vratislav Gresko, Markus Schroth en Ludovic Magnin (eigen goal) maakten de doelpunten voor FCN. Gerald Sibon mocht de laatste zes minuten invallen.

Hertha BSC-VfL Wolfsburg 2-1
Marko Pantelic besliste in de 86ste minuut de ontmoeting tussen Hertha en Wolfsburg. De Kroaat benutte een strafschop na een overteding van Kevin Hofland op Christian Gimenez. Bij Hertha begon Dick van Burik in de basis, Tommie van der Leegte en Hofland stonden namens Wolfsburg aan de aftrap.

Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 3-1
Gladbach was nagenoeg kansloos tegen Energie Cottbus. Vooral de twee Roemenen van de thuisploeg waren een plaag voor de bezoekers: Vlad Munteanu en Sergiu Radu. De laatste was de grote man met twee doelpunten in de eerste helft. Michael Delura tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar vlak voor tijd was het Munteanu die de partij definitief besliste.

Arminia Bielefeld-Hamburger SV 1-1
HSV kreeg niet de zo gewenste start van de tweede competitiehelft. Van het zwakke Arminia had de ploeg van coach Thomas Doll lange tijd niets te duchten, maar in de 89ste minuut glipte alsnog de zege uit handen. Volledig vrijgelaten kopte Marcio Borges de gelijkmaker tegen de touwen. Daniel Ljuboja had in de zestiende minuut met een schot voor de openingstreffer gezorgd. Bij HSV stonden Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basis.

VfL Bochum-FSV Mainz 05 0-1
Hekkensluiter Mainz pakte wel drie punten en staat naast HSV. De ploeg van coach Jürgen Klopp was ook de betere in Bochum. Vlak voor rust kopte Marco Rose van dichtbij de enige treffer op het scorebord.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's