Schalke pakt koppositie na zege op Werder

Werder Bremen raakte de koppositie in de Bundesliga kwijt in een duel met Schalke 04. Op de zege van Die Königsblauen viel niets af te dingen. Stuttgart versloeg Borussia Dortmund en vergrootte de marge op nummer vier Bayern München tot vier punten.

Schalke pakt koppositie na zege op Werder

Werder Bremen-Schalke 04 0-2
Werder stelde teleur in het eigen Weserstadion. Tegen de solide defensie van Schalke viel er ook weinig eer te behalen. Zelden stichtte de thuisploeg gevaar. De bezoekers speelden een behoudend spelletje, maar buitten dat wel perfect uit.

Bij de eerste kans was het meteen raak voor Schalke. Lincoln speelde zichzelf in de twintigste minuut knap vrij en vond met zijn voorzet de bij de tweede paal vrijstaande Peter Løvenkrands. De Deen rondde af met een prachtige halve omhaal. En twintig minuten voor het slotsignaal zorgde Løvenkrands ook voor de beslissing. Hij was het eindstation van een counter die via Kevin Kuranyi bij hem was beland.

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 0-1
In een gelijkopgaand duel maakte Stuttgart na rust het verschil. In de 59ste minuut kopte Mario Gomez raak na een voorzet van Ludovic Magnin. Even daarvoor had Tinga nog een achterstand van BVB weten te voorkomen door een kopbal van Cacau van de lijn weg te werken.

Bekijk hier al onze video's