Schalke wint, Bayern volgt, HSV schlemielig

Schalke 04 is de nieuwe koploper van de Bundesliga. Het won moeizaam en nipt van Arminia Bielefeld. Bayern München leefde zich uit en Roy Makaay pikte zijn goaltje mee. Hamburger SV had de punten voor het grijpen maar strandde schlemielig.

Arminia Bielefeld-Schalke 04 0-1
Schalke heeft de koppositie overgenomen van Werder Bremen, dat zondag tegen VfL Wolfsburg de eerste plaats weer kan terugpakken. De club uit Gelsenkirchen was in een matig duel niet veel beter dan Bielefeld. De verdedigers waren telkens beter dan de aanvallers, met zeer weinig kansen als gevolg. In de 82ste minuut viel de beslissing. Zlatan Bajramovic kopte van dichtbij raak op aangeven van Hamit Altintop.

Energie Cottbus-VfB Stuttgart 0-0
Cliché maar waar. De toeschouwers in het Stadion der Freundschaft zagen een bloedeloze 0-0. Geen van beide teams had de macht iets te forceren. De wil was er wel, maar de kwaliteit om kansen af te dwingen ontbrak. De uitslag van het slechte duel was dan ook logisch en verdiend.

FSV Mainz 05-Bayern München 0-4
Bayern klom van de vierde naar de derde plaats dankzij de eenvoudige zege bij nummer laatst Mainz. Een kleine twintig minuten beet Mainz van zich af maar eenmaal warm was Bayern op alle fronten beter. Hasan Salihamidzic opende de score. Hij tikte van dichtbij een voorzet van Bastian Schweinsteiger binnen. Makaay sloeg op slag van rust toe. Hij nam aan, draaide weg en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Makaay was daarvoor al twee keer dichtbij geweest met knappe schoten. Net als Mark van Bommel, die het twee keer van afstand probeerde. Na rust zakte het tempo maar liep Bayern verder uit via Claudio Pizarro, die het eindstation was na een mooie aanval, en via Schweinsteiger, die bediend werd door Makaay.

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 1-0
Hertha blijft de top van de subtop aanvoeren dankzij de winst op Eintracht Frankfurt. Gemakkelijk ging het niet voor de Berlijners. Het bleef bij één goal verschil. Christian Gimenez scoorde in de 63ste minuut. Het was de vijfde treffer van de Argentijn dit seizoen. Ellery Cairo viel zeven minuten voor tijd in bij Hertha.

1. FC Nürnberg-Hannover 96 3-1
De knappe reeks van Hannover kwam tot een einde in Nürnberg. Na drie overwinningen en een gelijkspel verloor de ploeg van Arnold Bruggink. Nürnberg vocht zich knap terug van de snelle tegenvaller. Thomas Brdaric zette Hannover al na drie minuten op voorsprong. Nog voorrust kwam de thuisploeg langszij, om na de pauze uit te lopen naar 3-1.

Alemannia Aachen-Hamburger SV 3-3
Het is HSV maar niet gegund om eens te winnen. Voor de negende keer op rij greep de ploeg van Thomas Doll naast de drie punten. In Aachen leek het er wel eindelijk eens van te komen. Ware het niet dat HSV een 3-1 voorsprong met nog een kwartier te spelen uit handen gaf. Alemannia knokte terug en dwong een gelijkspel af. De grote schlemiel in het boeiende duel vol kansen was Bastian Reinhardt, die de 3-3 maakte door in eigen doel te scoren.