Scheidsrechter blokkeerde penaltyplan van Farioli

Reacties

Ajax boekte donderdagavond een ruime zege in Polen, die ruimer uit had kunnen vallen in de slotfase. Mika Godts zag zijn penalty echter gekeerd worden. Als het aan Ajax-trainer Francesco Farioli lag, had Steven Bergwijn de strafschop genomen. De scheidsrechter werkte echter niet mee.

Scheidsrechter blokkeerde penaltyplan van Farioli
© Pro Shots
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok
1 - 4
Ajax
Ajax

Het was Anton Gaaei die in de laatste tien minuten van de wedstrijd een penalty versierde tegen Jagiellonia Bialystok, Godts ging achter de bal staan om de 1-5 te maken. De Belg maakte beide penalty's in de recordbrekende reeks tegen Panathinaikos, maar keeper Slawomir Abramowicz voorkwam de 1-5 met een redding.

Farioli was van plan om Bergwijn in te brengen als strafschoppennemer. 'Dat was mijn idee. Ik wilde hem inbrengen om hem de penalty te laten nemen, maar de scheidsrechter stond dat niet toe. Daarna volgden de spelers het lijstje, Mika stond bovenaan. De eerste strafschop gaf hij aan Chuba (Akpom, red.), het is goed voor de spits om te scoren.'

Al met al lijkt het tweeluik tussen Ajax en Jagiellonia beslist. Er zat dan ook een tevreden coach op de persconferentie. Hoewel weer een tegengoal uit een standaardsituatie stak. 'We reageerden te laat', concludeerde de Italiaan. 'Maar de tegenstander verdient ook de complimenten voor dit doelpunt. Hun organisatie was goed, de timing en uitvoering was perfect. Natuurlijk zijn we daar ook een beetje schuldig aan, omdat onze structuur niet goed genoeg was. Een volgende les om van te leren. We besteden er heel veel aandacht aan op het trainingsveld.'

Ajax heeft nu een week om zich voor te bereiden op de returnwedstrijd. De competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard in speelronde 3 van de Eredivisie werd op verzoek van de Amsterdammers verschoven. Clubs kunnen dat verzoek richting het begin van het seizoen neerleggen bij de KNVB.

Ajax op drempel van Europa League

Ajax is na een ruime zege op Jagiellonia Bialystok vrijwel zeker van hoofdfase Europa League. Op VI lees je alle achtergronden.

Pieter Zwart analyseert de belangrijke rol van Steven Berghuis.
Ajax op Rapport: wie blonken allemaal uit in Polen?
Francesco Farioli over de royale overwinning in Polen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.