Scholes redt Ferguson en Manchester United

Manchester United plaatste zich ternauwernood voor de tweede ronde van de Champions League. Paul Scholes behoedde coach Alex Ferguson voor duur puntverlies. Bayer Leverkusen rekende af met Maccabi Haifa.

Zeventig minuten lang leek Manchester United op weg naar een makkelijke kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League. Tegenstander Olympiakos kwam er niet aan te pas tegen the Mancunians en keek na 59 minuten tegen een 2-0 achterstand aan na treffers van Laurent Blanc en Juan Sebastian Veron. De Franse verdediger kopte halverwege de eerste helft ongehinderd binnen uit een hoekschop. De Argentijnse middenvelder mocht na een één-tweetje met Ryan Giggs vrij uithalen vanaf twintig meter: Dimitrios Eleftheropoulos was wederom kansloos.

Het eenvoudige eerste uur was reden voor coach Alex Ferguson om Giggs en David Beckham al na 63 minuten naar de kant te halen. Het kwam hem bijna heel duur te staan. Want na zeventig ongevaarlijke Griekse minuten mocht Lampros Choutos naar believen slalommen langs Gary Neville en John O'Shea, waarna hij met een schuivertje Fabein Barthez passeerde. En vier minuten later volgde Predrag Djordjevic zijn voorbeeld. Ook hij zigzagde simpeltjes langs enkele Engelsen, waarna hij vanaf zestien meter uithaalde.

Paul Scholes redde de dag voor Manchester, net als twee seizoenen geleden overigens. Vijf minuten voor tijd zette hij een combinatie op met Veron, waarna hij via de vingertoppen van de allesbehalve kansloze Eleftheropoulos binnenschoot: 3-2. Zijn goal betekende niet alleen kwalificatie voor de volgende ronde, maar tevens de honderdste Europese zege ooit voor Manchester.

Bayer Leverkusen deed een goede stap op weg naar deel twee van het kampioenentoernooi. De Duitsers versloegen in de volle BayArena Maccabi Haifa met 2-1. De Braziliaan Juan kopte in de 67ste minuut de winnende goal binnen op aangeven van Zoltan Sebescen. Diezelfde Sebsecen had ook aan de basis gestaan van de eerste treffer van Bayer, een kopbal van Marko Babic. Nenad Pralija had vlak na rust ietwat gelukkig beide ploegen naast elkaar gezet na een blunder van doelman Hans-Jörg Butt. Bayer neemt de tweede plek in met zes punten. Maccabi en Olympiakos volgen met drie punten.