'Schotse club eist replay na grove arbitrale blunder in bekerwedstrijd'

Reacties

Partick Thistle, een club uit het Schotse Glasgow spelend op het tweede niveau van het land, heeft volgens Schotse media een replay geëist van een bekerwedstrijd tegen Motherwell, afgelopen zondag. Reden was een behoorlijke nalatigheid bij de arbitrage.

'Schotse club eist replay na grove arbitrale blunder in bekerwedstrijd'
© Pro Shots

De wedstrijd op Fir Park was in de slotfase beland, met de stand gelijk op 0-0. In de Schotse League Cup wordt met groepsfases gewerkt. Voor Thistle was alleen een overwinning genoeg om verder te gaan in het toernooi, dus manager Kris Doolan wilde de jonge spits Ricco Diack inbrengen om wat te forceren. Tot ieders verbazing werd Diack niet toegelaten tot het speelveld, omdat hij niet op het wedstrijdformulier zou staan. Doolan bracht iemand anders in, het bleef 0-0, Thistle ligt uit het toernooi.

Grommend liep Doolan de catacomben in, waar de teammanager opgelucht ademhaalde: Diack stond keurig bij de reserves. Zijn schuld was het dus niet. Wat er wel gebeurd is? De Schotse voetbalbond heeft een nieuwe app om wedstrijdselecties naartoe te sturen. Die app is berekend op zeven wisselspelers, en in de Schotse League Cup mag je er acht uitkiezen. De achtste, Diack dus, was van het formulier verdwenen. Bij Motherwell had de vierde man de naam van de achtste invaller handmatig genoteerd, bij Thistle was hij dat klaarblijkelijk vergeten.

Partick Thistle heeft in een persbericht aangekondigd dat het een brief aan zowel de SPFL (de organisatie van de Schotse competities en bekertoernooien op profniveau) als de SFA heeft geschreven met de vraag om een verklaring voor dit 'sportieve nadeel', zoals de club het noemt. Volgens meerdere berichten in Schotland heeft de club een replay geëist om zo de kans te krijgen Motherwell alsnog uit te schakelen. Wordt vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.