Schotse darter krijgt Engels publiek stil met verwijzing naar EK-finale

Reacties

Voormalig wereldkampioen darts Gary Anderson heeft zich niet populair gemaakt bij de Engelse fans. Nadat de Schot werd uitgejouwd door het Engelse publiek op de World Matchplay, besloot hij '2-1' te gebaren naar het publiek, verwijzend naar de EK-finale voetbal.

Schotse darter krijgt Engels publiek stil met verwijzing naar EK-finale
© PDC
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Anderson stond maandagavond tegenover de Engelsman Michael Smith en werd vanaf het eerste moment geplaagd door het Engelse publiek. Onder meer 'Scotland get battered', klonk in de zaal. Anderson kon zich na vijf legs niet meer bedwingen en besloot tijdens de wedstrijd de confrontatie aan te gaan met de fans.

Hij draaide zich om en gebaarde '2-1' naar de zaal, waarmee hij verwees naar de door Engeland van Spanje verloren EK-finale van zondag. In eerste instantie viel het publiek even stil, maar dat werd gevolgd door het scanderen van 'England, England, England'.

De provocatie hielp Anderson overigens weinig. Hij verloor uiteindelijk met 10-5 en ligt dus uit het toernooi. Tot grote vreugde van het publiek uiteraard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.