Schreuder verklaart keuze voor Kudus tegen Rangers

Reacties

De Ajax-opstelling voor het treffen met Rangers FC kent één verrassing: niet Brian Brobbey, maar Mohammed Kudus staat in de punt van de aanval. Alfred Schreuder hoopt dat de Ghanees met zijn beweeglijkheid het verschil kan maken bij de start van een nieuw Champions League-avontuur.

Schreuder verklaart keuze voor Kudus tegen Rangers
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Schreuder heeft in de voorbereiding al verschillende keren geëxperimenteerd met Kudus in de rol van spits. Afgelopen zaterdag, tegen SC Cambuur, kwam de Ghanees ook op die positie binnen de lijnen. Kudus verving toen Brobbey en krijgt woensdagavond de voorkeur boven de jonge Amsterdammer.

'Mohammed is een heel balvaste speler', legde Schreuder zijn keuze uit voor de camera van Ziggo Sport. 'Hij kan heel kort draaien en is wendbaar. Het zou zo kunnen zijn dat hij voor twijfels gaat zorgen bij de centrale verdedigers van Rangers. Wie pakt hem op? En dan kan Mo ook nog snel wegdraaien.'

Brobbey had zijn plek op de bank niet zien aankomen. 'Natuurlijk zie je op de training dan de teleurstelling', zei Schreuder. 'Maar het is belangrijk dat je dat omzet in positieve energie.' Schreuder is een groot fan van Kudus. 'Daarom is het ook heel lullig als zo'n speler niet altijd kan spelen.'

In aanloop naar de wedstrijd tegen Rangers heeft de coach uiteraard gesproken met Calvin Bassey, die in de afgelopen transferwindow door Ajax werd weggehaald bij de Schotse topclub. Bassey kent Rangers als geen ander. 'Maar hij zei ook al: ze zullen waarschijnlijk niet heel veel anders doen dan afgelopen weekend tegen Celtic. De opstelling die wij hebben doorgekregen hadden we ook wel verwacht', aldus Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.