Schreuder wijst voor kracht Liverpool naar bankzitter van 75 miljoen: 'Zegt alles'

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder zag dat zijn spelers dinsdagavond bij de start van het Champions League-duel met Liverpool onder de indruk waren van de omstandigheden op Anfield. Dat The Reds zo dominant waren, vond Schreuder niet heel verrassend.

Schreuder wijst voor kracht Liverpool naar bankzitter van 75 miljoen: 'Zegt alles'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

'Ik denk dat we tegen een topploeg hebben gespeeld, de intensiteit was enorm hoog. We hadden moeite om in balbezit onze vrije mensen te vinden. We doen het één keer heel goed en dat leidde meteen tot een goal. In de tweede helft doen we het een paar keer goed, maar was de eindpass niet goed', zei de coach van Ajax, die Mohammed Kudus de gelijkmaker zag maken na de openingsgoal van Mohammed Salah.

75 miljoen op de bank
Vlak voor tijd kopte Joël Matip de winnende treffer binnen voor Liverpool, dat doelman Remko Pasveer al vaak op de proef stelde. 'Dat het via een standaardsituatie nog misgaat, is zuur, maar daar kunnen we van leren. Ik kan niet zeggen dat deze nederlaag onverdiend was. Dat is duidelijk. Het is geen schande, maar we moeten ervan leren en kijken wat we beter kunnen doen', aldus Schreuder.

'Ik denk dat we nu rustig verder moeten gaan op deze manier. Deze intensiteit maak je vaak niet in de Nederlandse competitie mee. Je kan grote stappen zetten als je hiervan leert. Deze club zet Roberto Firmino en Darwin Núñez op de bank, een spits van 75 miljoen dus. Dat zegt alles. Ik had gehoopt dat we het beter deden in de eerste helft, er lag zeker ruimte. Je zag wel dat we onder de indruk waren aan het begin van de wedstrijd.'

Ander niveau
Schreuder zag dat Devyne Rensch en Kenneth Taylor hun draai moesten vinden op Anfield. 'Ook voor hen is dit een ander niveau. Dat zag je. Gaandeweg de wedstrijd zag je dat Kenneth er steeds beter inkwam, voor Devyne geldt hetzelfde', aldus de trainer. Zowel Rensch als Taylor werd in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald.

Volgens Schreuder is het duel met Liverpool vooral een leermoment voor zijn elftal. 'Ik ben geen trainer die naar de poule kijkt en de ranglijst in de gaten houdt. Ik kijk naar onze manier van spelen, dat we ons ontwikkelen. Daar ben ik mee bezig. Ik kan ze niets verwijten als je kijkt naar hoe ze gevochten hebben. Ze hebben alles gegeven wat er gegeven kon worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.