Schrik in Emirates Stadium: Miedema in tranen van veld gedragen

De Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en Olympique Lyon is op een drama uitgelopen voor Vivianne Miedema. Vlak voor rust raakte de aanvaller van de Londense club ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. Miedema werd per brancard van het veld gedragen en was in tranen, terwijl het publiek in het Emirates Stadium voor een staande ovatie zorgde.

© DAZN
Arsenal
Arsenal
0 - 1
Olympique Lyonnais

Onder toeziend ook van Sarina Wiegman, de bondscoach van de Engelse vrouwen, namen Arsenal en Lyon het op in de vijfde speelronde van de groepsfase van de Champions League. Miedema stond tegenover Oranje-ploeggenoten Danielle van de Donk en Damaris Egurrola. De Fransen kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van Frida Maanum.

Daarna ging het mis met Miedema, die met haar knie verkeerd terechtkwam en uiteindelijk met een brancard van het veld moest worden gedragen. De BBC schreef over een 'gruwelijke blessure'. Bij de start van de tweede helft kwam Rafaelle Souza in de ploeg voor Miedema. Van de Donk stond in de rust DAZN te woord en vertelde dat het er niet goed uitzag voor Miedema. 'Ik leef met haar mee. Dit wens je niemand toe.'

Beerensteyn
Eerder op de avond won Juventus met 5-0 van FC Zürich. Lineth Beerensteyn maakte de 2-0 en zag ploeggenoot Christiana Girelli de show stelen met vier treffers, waaronder twee strafschoppen. Bayern München won met 0-4 op bezoek bij het Zweedse Rosengard.