Schulmeister zet Heracles in slotfase naast NEC

Vojtech Schulmeister bezorgde zijn club Heracles Almelo een punt in het thuisduel met NEC (1-1). De Tsjech scoorde alweer zijn vijfde van het seizoen en de derde binnen een week.

NEC leek lang op weg naar een zege in Almelo. Tim Janssen had de club uit Nijmegen op slag van rust op voorsprong geschoten, na een harde voorzet van Youssef El-Akchaoui.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker. NEC kreeg echter veel grotere kansen, waardoor de club leek af te stevenen op zijn negende overwinning van het seizoen.

Schulmeister schoot tien minuten voor tijd de 1-1 achter Gábor Babos op aangeven van Bas Dost, waardoor de punten in Almelo gedeeld werden. NEC blijft negende, Heracles is twaalfde.