Scolari verlengt 'huwelijk' met Portugal

Luiz Felipe Scolari verklaarde na de gewonnen halve finale tegen Nederland, dat hij binnenkort zijn contract bij de Portugese voetbalbond met twee jaar verlengd.

Scolari verlengt 'huwelijk' met Portugal

'Ik wil tegen mijn voorzitter (Gilbert Madail, red.) zeggen dat ons huwelijk mij goed is bevallen. De samenwerking is dik in orde en dus zullen we nog twee jaar getrouwd zijn', verklaarde Scolari beeldend dat hij tot en met het WK van 2006 de Portugezen zal coachen.

'Ik heb dingen gezien, die ik in Portugal niet voor mogelijk had gehouden. Het zijn twee jaren geweest, die ik met heel veel emotie heb beleefd.'

Sinds december 2002 werkt Scolari als bonsdcoach van de Portugezen. Na een moeizame beginfase was hij allerminst geliefd, tijdens de eerste duels van Euro 2004 floten Portugese fans hem zelfs nog uit. Maar met het bereiken van eerst de kwartfinale en uiteindelijk de finale is de Braziliaanse trainer uitgegroeid tot volksheld.

Scolari doet wat dat betreft zijn reputatie als succescoach eer aan. Met Brazilië veroverde hij al de wereldtitel in 2002 en met Grêmio (1995) en Palmeiras (1999) won Felipão de Cop Libertadores.

Bekijk hier al onze video's