Scorende De Jong helpt HSV aan de derde plaats

Hamburger SV zette zonder al te veel problemen Eintracht Frankfurt opzij. Bayer Leverkusen keerde zonder punten huiswaarts na het bezoek aan VfL Bochum. HSV staat nu alleen op de derde plaats. Leverkusen volgt met een achterstand van drie punten op de vierde plek.

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 4-1Met zijn eerste competitietreffer van het seizoen had Nigel de Jong een aandeel in de zege van HSV. De verdedigende middenvelder kopte de 2-0 binnen na een voorzet van Rafael van der Vaart. Ook Joris Mathijsen begon in de basis. Romeo Castelen zat niet bij de selectie.

Nog meer nog dan De Jong eiste Paolo Guerrero een hoofdrol op. De Peruaan kopte na vijf minuten de 1-0 binnen en zorgde op aangeven van Van der Vaart voor 3-1, nadat Sotirios Kirgiakos de gasten uit Frankfurt nog even terug in de wedstrijd had gebracht. Invaller Mohamed Zidan bepaalde de eindstand op 4-1.

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 2-0Leverkusen had lange tijd het betere van het spel in Bochum, maar de thuisclub sloeg in het laatste kwart van de wedstrijd toe. Na 66 minuten mocht Tomasz Zdebel in vrijstaande positie met links de 1-0 binnen schieten. Christoph Dabrowski schoot vlak voor tijd de 2-0 binnen na een goede individuele actie van Mimoun Azaouagh.