Scorende Struijk wint niet, promovendi verrassen in Championship

Pascal Struijk maakte het eerste doelpunt van Leeds United in het nieuwe seizoen van het Championship. Winnen deed de formatie van trainer Daniel Farke echter niet tegen nieuwkomer Portsmouth.

Leeds United
3 - 3
Portsmouth
Portsmouth

Nog voor rust keerde Portsmouth het om in Leeds door doelpunten van Elias Sørensen en Callum Lang. Kort na rust maakte Wilfried Gnonto de gelijkmaker namens Leeds, dat onlangs Crysencio Summerville zag vertrekken naar West Ham United. Joël Piroe mocht opdraven als invaller. Hij zag hoe het in blessuretijd even helemaal mis leek te gaan door een benutte penalty van Lang, maar was in de 95ste minuut aangever bij de 3-3 van Brenden Aaronson.

Oxford United
2 - 0
Norwich City

Oxford United, dat afgelopen seizoen vijfde werd in de League One en via de nacompetitie promoveerde, ging gelijk voortvarend van start op het een na hoogste niveau van Engeland. Doelpunten van Mark Harris en Cameron Brannagan deden Norwich City verrassend de das om.

Stoke City
Stoke City
1 - 0
Coventry City

Stoke City, waar ex-Vitessenaar Million Manhoef en voormalig Feyenoorder Wouter Burger aan de aftrap verschenen, won dankzij invaller en ook al voormalig Vitesse-speler Lewis Baker. In de 78ste minuut velde de middenvelder het vonnis over Coventry City.

Queens Park Rangers
1 - 3
West Bromwich Albion

Voor West Bromwich Albion, en Josh Maja in het bijzonder, kon het nieuwe seizoen niet beter beginnen. De 25-jarige spits maakte een hattrick en schonk zijn team daarmee het volle pond op bezoek bij Queens Park Rangers in Londen.

Middlesbrough
1 - 0
Swansea City

Rav van den Berg kende een succesvolle seizoensouverture met Middlesbrough. Een rake penalty van Emmanuel Latte Lath bleek genoeg voor een zege op Swansea City.