Scorende Zidane junior bij Real-debuut in voetsporen vader

Enzo Zidane heeft woensdagavond een schitterend nieuw hoofdstuk geschreven in de familiekronieken bij Real Madrid. De 21-jarige zoon van hoofdtrainer Zinedine Zidane scoorde bij zijn debuut tegen Cultural Leonesa.

Zidane viel na rust in bij De Koninklijke en trof in de 63ste minuut doel met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied. Dat hij een echte Zidane is had hij tien minuten daarvoor al laten zien, toen hij een tegenstander het bos instuurde met een onvervalste Zidane-pirouette.

Het bereiken van de volgende ronde van het toernooi om de Copa del Rey kwam geen seconde in gevaar voor Real, dat eind vorige maand het heenduel al met 1-7 gewonnen had. De return eindigde in 6-1. Behalve Zidane junior waren voor de Madrilenen Mariano (3x), James Rodríguez en Cesar Morgado (eigen goal) trefzeker. Yeray González scoorde voor de gasten, waar Gianni Zuiverloon inviel en kort daarna weer vervangen werd. Overigens was het duel met Leonesa ook voor Martin Ødegaard er een om nooit te vergeten; de zeventienjarige Noor begon voor het eerst in de basis.

Luca Zidane kan uiteindelijk de derde Zidane in de geschiedenis van Real Madrid worden. Het achttienjarige broertje van Enzo is op dit moment reservedoelman van Real Madrid Castilla.