Scoutend Italië duikt na Argentijnse voltreffer op in Frankrijk voor toptalent

Reacties

In Italië is men na het missen van het WK in Qatar druk bezig de spelersgroep door te selecteren. Bondscoach Roberto Mancini kijkt daarvoor ook buiten de landsgrenzen. Na een Argentijnse voltreffer hoopt de oefenmeester nu op succes in Frankrijk.

Scoutend Italië duikt na Argentijnse voltreffer op in Frankrijk voor toptalent

De voetbalminnende Italianen keken in maart al vreemd op bij het zien van de selectie van de Azzurri. Wat deed Mateo Retegui tenslotte op de spelerslijst? De spits, geboren in Argentinië, speelde voor het Mexicaanse Tigre en was een vreemde eend in de bijt.

Na uitvoerig zijn huiswerk te hebben gedaan, vond Mancini de aanvaller echter goed genoeg voor de nationale ploeg. Opmerkelijk, omdat Retegui bekend stond als Argentijn. Mancini was er echter achtergekomen dat de spits een dubbel paspoort had en vanwege zijn Italiaanse voorouders ook voor zijn elftal kon spelen. Het werd een regelrecht succes, want Retegui scoorde bij zijn debuut tegen Engeland en flikte dat kunstje enkele dagen later opnieuw.

Voor de Italianen reden om het onderzoek naar verbogen parels uit te breiden. Mogelijk wederom met succes, want in Frankrijk is een nieuwe kandidaat voor de selectie gevonden. Als het aan Mancini ligt, kiest Rayan Cherki (19) namelijk voor een interlandcarrière bij de regerend Europees kampioen. Dat melden diverse Algerijnse media.

De aanvallende middenvelder van Olympique Lyonnais werd geboren in Frankrijk en heeft Algerijnse voorouders, maar in Italië heeft men inmiddels ook kennisgenomen van zijn Italiaanse grootouders. Daardoor denkt Mancini kans te maken op de entree van Cherki. Ook omdat de creatieveling voorlopig niet in aanmerking komt voor de selectie van Les Bleus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.