Seedorf drilt vrije trap en helpt Milan aan zege

AC Milan nadert de nul. De rossoneri wonnen ook hun tweede competitieduel. In Parma waren het Clarence Seedorf en Kaká die de doelpunten maakten.

Seedorf opende de score in de 25ste minuut. De voormalig international zette zich op dertig meter van het doel achter de bal en krulde heel beheerst een vrije trap in de voor hem linkerhoek: 0-1.

Parma was daarna enkele keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar zonder succes. Andrea Gasbarroni miste de grootste kans, althans Dario Simic haalde zijn inzet van de doellijn. Zo kreeg vijf minuten voor tijd Kaká de kans het duel te beslissen. De Braziliaan benutte een strafschop nadat hij zelf onderuit was gehaald door doelman Alfonso De Lucia.

Door de overwinning in Parma staat Milan op min twee punten. En met AS Roma en Palermo is de ploeg van coach Carlo Ancelotti nog de enige die deze competitie zes punten heeft gepakt.