Seedorf laat AC Milan juichen, Bayern huilen

Met Clarence Seedorf in de hoofdrol heeft AC Milan zich in München in de Champions League opnieuw ontpopt tot beul van Bayern (0-2).

Ondanks het bemoedigende resultaat in San Siro (2-2) was Bayern München er voor de return allerminst gerust op. Was het AC Milan niet dat afgelopen seizoen de Beierse club de pas afsneed naar de kwartfinale van de Champions League?

De vrees van Bayern bleek gegrond. De ploeg van Ottmar Hitzfeld had enkele kansen (Christian Lell en Lukas Podolski) onbenut gelaten, voordat AC Milan in een tijdsbestek van vier minuten twee keer genadeloos toesloeg.

Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Seedorf. De Oranje-international opende na 27 minuten de score door een knappe actie te laten volgen door een doeltreffend schot. Vier minuten later zette hij met een hakje Filippo Inzaghi vrij voor Kahn. De Milan-spits, op het randje van buitenspel, faalde niet: 0-2. De score deed recht aan de verhoudingen in de eerste helft. Bayern, dat op twee gedachten hinkte, moest op eigen veld z'n meerdere erkennen in Milan en dat bleek dodelijk. Want ook na rust kon Bayern de schade niet meer repareren. De slechte eerste helft was de basis voor het eerste Europese verlies in de eigen Allianz Arena.

Het inbrengen van Roque Santa Cruz bood geen soelaas, zoals ook de andere verse krachten niet het gewenste resultaat brachten voor de Rekordmeister. Bayern voerde de druk op het Milanese doel wel op. Maar het doelpunt dat de hoop nieuw leven moest inblazen, bleef achterwege. In de soms heetgebakerde wedstrijd bleef AC Milan overeind, met een plaats in de halve finale van de Champions League als resultaat.