Servië bezorgt favoriet Italië beroerd begin EK

Voorzichtigheid blijft troef op het EK Onder-21. Maar Italië en Servië zorgden in De Goffert voor meer spektakel met de favoriete Azzurrini als verrassende verliezer (0-1).

Servië bezorgt favoriet Italië beroerd begin EK

In vergelijking met de andere twee opponenten in Groep B (Engeland en Tsjechië) toonden Italië en Servië in Nijmegen meer schwung. Beide teams lieten in de eerste helft zo nu en dan veelbelovende acties en combinaties zien.

Alleen de scherpte voor het doel ontbrak, zoals Italiaan Raffaele Palladino meerdere keren demonstreerde. De aanvaller van Juventus liet tot drie keer toe een mooie kans onbenut.

Dat kwam Italië, dat ook twee keer onterecht werd teruggefloten wegens buitenspel, duur te staan. Want juist op het moment dat de druk werd opgevoerd, sloeg Servië na ruim een uur toe in de persoon van Dejan Milovanovic.

De treffer kwam de attractiviteit ten goede. Italië moest nadrukkelijker de aanval zoeken, maar stuitte daarbij op een Servië dat aan vertrouwen had gewonnen door de score. Met een kopbal op de paal van Dusko Tosic was de ploeg van Miroslav Djukic bovendien dicht bij de 2-0 geweest, zoals Gaimpaolo Pazzini namens Italië in de blessuretijd verzuimde de gelijkmaker aan te tekenen.

Bekijk hier al onze video's