Servië met vier oude bekenden uit Eredivisie naar EK

Reacties

Dragan Stojkovic heeft 26 spelers uitgekozen voor de definitieve EK-selectie van Servië. Vier daarvan hebben een verleden in de Eredivisie.

Servië met vier oude bekenden uit Eredivisie naar EK

Het gaat om Uros Spajic (ex-Feyenoord), Nemanja Gudelj (voorheen NAC Breda, AZ en Ajax), Filip Kostic (ex-FC Groningen) en Dusan Tadic (voorheen FC Twente en Ajax). De laatste drie zijn normaal gesproken ook basisspeler, Tadic zelfs aanvoerder.

Verder valt vooral de voorhoede op. Daar loopt met Luka Jovic, Dusan Vlahovic en Aleksandar Mitrovic aardig wat klasse rond.

Servië speelt in de groepsfase van het EK achtereenvolgens tegen Engeland, Slovenië en Denemarken. Het is de eerste deelname van Servië aan het toernooi als zelfstandig land. De laatste EK-wedstrijd voor Servische spelers was als Joegoslavië in 2000: een 6-1 nederlaag tegen Oranje, met de huidige bondscoach Stojkovic als aanvoerder.

De volledige selectie.
De volledige selectie.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.