Servië ontsnapt aan blamage in Balkan-derby door extreem late goal

Servië heeft donderdag in de allerlaatste seconden een punt gepakt tegen Slovenië. De ploeg van Dusan Tadic was heel lang op weg naar een nieuwe nederlaag op het EK.

Slovenië
Slovenië
1 - 1
Servië
Servië

Net als Kroatië - Albanië (2-2) zorgde ook deze Balkan-derby voor spektakel. Kansen waren er genoeg. Het begin was duidelijk voor Slovenië, dat gevaarlijk werd via Jan Mlakar en zelfs de paal raakte via Timi Max Elsnik. De thuisploeg schoot voor rust acht keer, drie keer meer dan Engeland tegen Servië deed.

Dat laatste land was vooral gevaarlijk via één man. En dat was niet Tadic, die klaagde over zijn reserverol tegen Engeland, vervolgens zijn excuses moest aanbieden en in de tweede wedstrijd wel startte, in tegenstelling tot Nemanja Gudelj en Filip Kostic. Zijn aanvalspartner Aleksandar Mitrovic kreeg veruit de meeste kansen, maar doelman Jan Oblák stond in de weg bij diens pogingen om de score te openen en de lat voorkwam later de gelijkmaker van de Servische spits.

Op dat moment was Slovenië namelijk wél eindelijk op voorsprong gekomen. Rechtsback Zan Karnicnik nam het heft in eigen handen: hij veroverde de bal op eigen helft, stoomde op, speelde af en meldde zich bij de tweede paal om de voorzet van Elsnik tot 1-0 te promoveren. Pas met de allerlaatste actie van de wedstrijd werd het gelijk: Luka Jovic kopte raak uit een corner.

Een hard gelag voor Slovenië, dat met de eerste EK-zege ooit op weg was geweest naar de achtste finales. Nu ligt alles nog open in Groep C, waar Denemarken en Engeland het vanaf 18.00 uur tegen elkaar opnemen.