Servië weet ook tegen Polen het net niet te vinden

Net als vorige week tegen Nieuw-Zeeland kwam Servië ook tegen Polen niet tot scoren. In het Oostenrijkse Kufstein speelde de ploeg van bondscoach Radomir Antic doelpuntloos gelijk (0-0).

In tegenstelling tot de met 1-0 verloren oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland wist Servië tegen Polen wel de nul te houden. Dit ondanks enkele grote kansen die de ploeg weggaf. Zo redde Bojan Isailovic uitstekend op een schot van Jakub Blaszczykowski (foto). Polen was de beste ploeg, maar in de 27ste minuut was Danko Lazovic op aangeven van Milos Krasic dicht bij de voorsprong, maar de voormalig PSV-aanvaller vond Lukasz Fabianski op zijn weg.

Nog voor rust kregen Adrian Mierzejewski (Polen) en Milan Jovanovic (Servië) goede mogelijkheden, maar net als na rust werd er niet meer gescoord. Blaszczykowski was opnieuw gevaarlijk, maar zag nu invaller Vladimir Stojkovic goed redden. Vijf minuten voor tijd kreeg de door Real Madrid probeerde Lazio-linksback Aleksandar Kolarov het nog met een lob van afstand, maar de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Servië oefent zaterdag in Belgrado nog tegen Oranje-opponent Kameroen, waarna het afreist naar Zuid-Afrika. Polen is drie dagen later nog sparringpartner van Europees kampioen Spanje.