Servische vrije trap begin einde België

Jong Servië is de tegenstander van Jong Oranje in de finale van het EK Onder-21. Een vrije trap werd Jong België fataal (2-0).

Pas in de slotfase maakte Maarten Martens zijn entree. De Belgische bondscoach Jean-François De Sart wilde geen onnodige risico's nemen met de AZ-middenvelder die kampte met enkel- en knieklachten.

Voor Martens was het kansloze missie. Niet alleen was het bijzonder kort dag om de 1-0 achterstand weg te poetsen, koud in het veld zag hij hoe een andere invaller de wedstrijd besliste in Servisch voordeel.

De treffer van Dragan Mrdja betekende ook een einde aan de Belgische illusies de vroege voorsprong adequaat te beantwoorden. Want vanaf de vierde minuut was de ploeg van De Sart op jacht geweest naar gelijkmaker.

Aleksandar Kolarov had tot zijn eigen vreugde, en tot grote ontsteltenis van de Belgen, een als voorzet bedoelde vrije trap pardoes in het Belgische doel verdwijnen.

Servië koesterde de voorsprong en gebruikte daar ook de middelen die irritatie opwekten bij de Belgen. Toch viel er de jonge Rode Duivels wat te verwijten aangezien onder andere Marouane Fellaini twee opgelegde kansen onbenut liet. De vrije trap in de vierde minuut had het einde der Belgen ingeluid.