Sevilla aan kop, Van Nistelrooy redt Real

Recreativo-Sevilla 1-3Sevilla maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de koppositie over te nemen in de Primera División. Omdat Barcelona aan de andere kant van de wereld om de wereldbeker voor clubs streed - waar het in de finale verloor van Internacional - was een zege voldoende om de Catalanen in te halen.

Sevilla voldeed aan die opdracht. Sober zette de UEFA Cup-winnaar Recreativo opzij. Niet omdat Sevilla beter speelde, wel omdat het veel effectiever met de kansen omsprong. Luis Fabiano, Frederic Kanouté en Jesús Navas scoorden voor de Andalusiërs.

Espanyol-Real Madrid 0-1
Opnieuw zonder franje boekte Real een belangrijke overwinning. De ploeg van Fabio Capello was niet beter dan Espanyol, maar hield wel meer dan een half uur stand met een man minder.

Van Nistelrooy zette zijn ploeg vlak na rust op voorsprong. Op aangeven van Guti draaide de spits zich knap vrij om met een hard schot toe te slaan. Het was van Nistelrooys negende doelpunt dit seizoen voor de Madrilenen in de Spaanse competitie.

Vier minuten na de 0-1 moest Fabio Cannavaro inrukken. De Italiaan kreeg een tweede gele kaart omdat het arbitrale trio meende dat hij hands maakte, terwijl de beelden uitwezen dat de bal in zijn gezicht kwam. Met 21 spelers op het veld kregen beide ploegen kansen, maar goals vielen er niet meer.