Sevilla geeft Real Madrid het nakijken

In een tijdsbestek van twee minuten had Sevilla een beslissend gat geslagen tegen Real Madrid, dat met de 2-0 nederlaag nog goed wegkwam.

Seydou Keita gaf na negentien minuten met een magnifieke trap van 25 meter afstand het startsein voor de Madrileense genadeklap. Want nauwelijks bekomen van de tegenvaller had keeper Iker Casillas al een tweede treffer moeten incasseren.

Frédéric Kanouté vertoonde in de aanloop naar de 2-0 zijn technische bagage. Op het schot van de Malinees had Casillas nog een antwoord, maar op de rebound van Luis Fabiano was de goalie kansloos. Sevilla was Real Madrid, waar Roston Drenthe de heele wedstrijd op de bank bleeef, op alle fronten de baas.

De opdracht van Real Madrid werd er niet makkelijker op toen verdediger Sergio Ramos vroeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart pakte voor een overtreding op Diego Capel. Het bleek een kansloze strijd. Sevilla, dat door de zege de aansluiting vond, verzuimde de score verder op te voeren.