Sevilla lost Barcelona af, Real Madrid verliest

Barcelona is de koppositie kwijtgeraakt aan Sevilla. Met Ronaldo voor de gepasseerde Ruud van Nistelrooy ging Real Madrid ten onder.

Sevilla lost Barcelona af, Real Madrid verliest

Sevilla-Osasuna 2-0Sevilla greep de kans op de leiding in de Primera Divisíon na het puntverlies van Barcelona bij Deportivo la Coruña met beide handen aan. De ploeg van Juande Ramos boekte de vijfde thuisoverwinning op rij door Osasuna met 2-0 te verslaan. Frédéric Kanouté en Adriano Correira maakten in de tweede helft het verschil.

Real Madrid-Celta de Vigo 1-2Gezien de opmerkingen over het overtollige gewicht van Ronaldo was het opvallend dat trainer Fabio Capello de voorkeur had gegeven aan de Braziliaan boven Ruud van Nistelrooy. De Nederlandse spits maakte in de tweede helft zijn opwachting, maar kon het tij ook niet keren.

Real Madrid, waar Emerson de openingstreffer van Nené had beantwoord, bleef spelen in een te laag tempo om een winnende treffer af te dwingen. Sterker nog, Celta strafte de Madrileense gemakzucht af. Invaller Jorge besliste acht minuten voor tijd het duel in Bernabeu.

Real Zaragoza-Getafe 3-1Ook Real Zaragoza liep in op Barcelona. Het ging ten koste van Getafe, dat met tien man niet was opgewassen tegen Zaragoza. Na elf minuten had de ploeg van Bernd Schuster zichzelf al in de vingers gesneden met de rode kaart voor Ruben Pulido. Desondanks kon de openingstreffer van Carlos Diogo via Manu Del Moral ongedaan worden gemaakt. Na rust sloeg Zaragoza door goals van Diego Milito en Ewerthon een onoverbrugbaar gat.

Bekijk hier al onze video's