Sevilla schiet er vijf in tegen dolend Zaragoza

Sevilla liet geen spaan heel van Real Zaragoza. De bezoekers waren letterlijk en figuurlijk kansloos in het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuan.

Na een uur was de wedstrijd al lang gespeeld en stond er een 5-0 tussenstand op het scorebord. Hoe triest het verweer van de bezoekers was blijkt uit het feit dat zowel Roberto Fabian Ayala als Carlos Diogo een eigen doelpunt maakte: 3-0 en 4-0. Drie minuten na zijn eigen treffer vond Diogo het nodig om Diego Capel hard aan te pakken, het kwam de Uruguayaan op een rode kaart te staan.

Luis Fabiano opende de score na twintig minuten op aangeven van Daniel Alves. En vijf minuten later voerde de topscorer van de Primera División zijn totaal op tot negentien treffers. Opnieuw scoorde hij van dichtbij en opnieuw op aangeven van Alves. Seydou Keita kopte halverwege de tweede helft de 5-0 op het scorebord.

Sevilla heeft 39 punten, net zoveel als nummer vijf Espanyol, dat zondag in actie komt tegen Deportivo La Coruña. Zaragoza moet gaan oppassen niet in de degradatiestrijd terecht te komen.