Sevilla zet Villarreal weer even op de grond

Villarreal moet vrezen de tweede plaats in de Primera División na één week alweer kwijt te raken aan Barcelona. De ploeg van coach Manuel Pellegrini verloor met 2-0 bij Sevilla.

De tweevoudig winnaar van de UEFA Cup was zondag veel te sterk voor Villarreal, dat na het puntenverlies dat Real Madrid zaterdag had geïncasseerd bij Real Mallorca, stiekem hoopte nog dichter bij de koploper te komen op de ranglijst van de Primera División.

Dat stond Sevilla niet toe. De thuisploeg speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en dat kon niet worden gezegd van de bezoekers. In de negentiende minuut opende Luis Fabiano (foto) de score door na een voorzet van Daniel Alves tegendraads binnen te schieten.

Ook met de voorsprong op zak bleef Sevilla het gevaarlijkst, Villarreal stichtte amper onrust voor het doel van Andres Palop, maar mocht blijven hopen omdat de thuisploeg het duel niet voortijdig besliste. Dat gebeurde pas in de 87ste minuut: Frédéric Kanouté benutte een strafschop na een overtreding van doelman Diego López op Jesús Navas.

Villarreal heeft 59 punten en dat zijn er zeven minder dan koploper Real. Sevilla is zesde met 48 punten.