Simonis verder zonder mentor: 'In het begin vond ik hem een droge boterham'

Reacties

Na vier jaar assistent te zijn geweest van Kees van Wonderen staat Paul Simonis nu op eigen benen. De 39-jarige trainer is bij Go Ahead Eagles begonnen aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke. De lessen van Van Wonderen neemt hij wel mee tijdens het avontuur in Deventer.

Simonis verder zonder mentor: 'In het begin vond ik hem een droge boterham'
© Pro Shots

Van Wonderen haalde Simonis in 2020 als assistent naar Go Ahead en nam hem twee jaar later mee naar SC Heerenveen. De twee werkten succesvol samen, maar tijdens de eerste ontmoeting was er volgens Simonis niet meteen een klik.

'We hadden ergens afgesproken, hij kwam binnen en ik dacht alleen maar: jeetje, wat een droge boterham', vertelt Simonis in een interview met VI. 'Ik dacht: eerst even kletsen, broodje eten, cappuccinootje erbij. Maar Kees kwam direct ter zake. Ik keek hem aan en hij ging helemaal los. De handen naar het magneetbord, naar een boek, de bril ging op, de bril ging af.'

Ondanks de twijfels van toen ging Simonis voor de kans bij Go Ahead, waar hij geen spijt van kreeg. De assistent merkte al snel dat Van Wonderen ook een andere kant had. 'Kees is mijn klankbord. We hebben vier jaar enorm intensief met elkaar samengewerkt. We zagen en belden elkaar iedere dag. We zijn in die jaren echt naar elkaar toegegroeid. Kees is een soort vaderfiguur, een mentor in het trainersvak.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Paul Simonis, die vertelt over zijn keuze om terug te keren bij Go Ahead Eagles, zijn eigen carrière als voetballer en de weg die hij aflegde om trainer te worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.