Simons excelleert wél voor Leipzig, Leverkusen wint topper van Frankfurt

Reacties

Titelverdediger Bayer Leverkusen heeft in de Bundesliga de topper tegen Eintracht Frankfurt gewonnen. Xavi Simons excelleerde ondertussen bij RB Leipzig. Jeffrey Gouweleeuw werd slachtoffer van een kwartiertje Vollgasfussball van SC Freiburg.

Simons excelleert wél voor Leipzig, Leverkusen wint topper van Frankfurt
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De ploeg van trainer Xabi Alonso stond voor een zware opgave in de eigen BayArena. Eintracht was het seizoen namelijk ijzersterk begonnen. Dat was mede te danken aan het waanzinnige spitsenduo. Omar Marmoush en Hugo Ekitiké bleken tot de interlandperiode namelijk het productiefste koppel van Europa. En dat was geen toeval, bewees Marmoush al meteen.

Na iets meer dan een kwartier ging de bal op de stip. In het voordeel van Marmoush. De spits pakte dat presentje uit en maakte alweer zijn negende doelpunt in de competitie. Leverkusen, met Oranje-international Jeremie Frimpong in de basiself, moest direct reageren. En als een ware kampioen deed het dat: Robert Andrich zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft moesten de ploegen alle zeilen bijzetten om aan te blijven haken bij de koplopers van de competitie. Uiteindelijk trok Leverkusen aan het langste eind. Met wat geluk bleef de bal twintig minuten voor tijd precies in de lucht hangen voor Victor Boniface. De Nigeriaan knikte simpel raak: 2-1.

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Bij Oranje wil het vaak maar niet lukken voor Xavi Simons, maar dat hij een groot talent is, is onmiskenbaar. Vorig jaar excelleerde de dribbelaar al met grote regelmaat en daar gaat hij dit seizoen rustig mee door. Mainz werd overlopen door de aanvallende middenvelder. Dat gebeurde niet vanaf de rechterflank, waar hij vaak bij het Nederlands elftal speelt, maar vanuit de as van het veld. Een schitterende demarrage werd door Simons slim afgerond, waardoor Leipzig de leiding nam.

Ondertussen was het publiek van de thuisploeg druk met een statement richting oude trainer Jürgen Klopp, die richting het Red Bull-voetbalconcern is getrokken. ‘Ben je vergeten wie je gemaakt hebben?’, vroeg de achterban zich af. Leipzig was niet onder de indruk, want via Willi Orbán werd het ook nog 0-2.

Klik eerst op de tekst boven de video om het eigen doelpunt van Reith te bekijken

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
3 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Hoffenheim heeft zichzelf wat adem verschaft. De afgelopen jaren was de club een vertrouwd gezicht in de Bundesliga, maar na een dramatische seizoenstart was er plots wat onrust. VfL Bochum was echter de ideale opponent om de weg omhoog te vinden. De hekkensluiter kwam er niet aan te pas. Andrej Kramaric opende de score. Marius Bulter leek er vlak na rust 2-0 van te maken, maar die treffer werd geannuleerd. Een klein kwartiertje later deed Bulter het alsnog.

Het leek een overwinning op cruise control te worden, maar Hoffenheim stortte helemaal in. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Christian Gamboa. Vlak voor tijd ging het zelfs helemaal mis. Althans, de bal ging op de stip. Oliver Baumann stopte de strafschop van Lukas Daschner echter. De doelman, die maandag nog negentig minuten lang zijn doel schoon hield tegen Oranje, werd daardoor de held van Hoffenheim. Zeker toen Haris Tabakovic er diep in blessuretijd nog 3-1 van maakte.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
3 - 2
Heidenheim
Heidenheim

Een wedstrijd in de Duitse middenmoot, maar vooral FC Heidenheim maalt daar niet om. Het Kleinduimpje van de Bundesliga is naar eigen maatstaven geweldig aan het seizoen begonnen. Dat deed het in Mönchengladbach ook, via Léo Scienza (0-1). De afgelopen zomer nog door PSV begeerde Ko Itakura reageerde, waarna Tim Kleindienst, maandag nog basisspeler tegen Oranje, er 2-1 van maakte.

De spits van Die Mannschaft bewees na die treffer zijn klasse, toen hij ook nog een strafschop verzilverde. Dat deed Marvin Pieringer aan de overkant echter ook, waardoor het lang spanned bleef.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Vollgasfussball, kregen de fans van Freiburg het laatste kwartier van de eerste helft. In een denderende vijftien minuten werd het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw volledig weggevaagd. Vincenzo Grifo opende de score, waarna verdediger Philipp Lienhart er meteen 2-0 van maakte. Het kunststukje van het Freiburg’s kwartiertje kwam echter via: Christian Gunter. Met een geweldige dropkick schoot de linksback van grote afstand nog voor rust de derde treffer tegen de touwen. Philipp Tietz deed in de tweede helft nog wat terug (3-1).

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
RB Leipzig
7
5
2
0
11-2
+9
17
2
SC Freiburg
7
5
0
2
12-8
+4
15
3
Bayern München
6
4
2
0
20-7
+13
14
4
Bayer Leverkusen
7
4
2
1
18-13
+5
14
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.