Slechte voortekenen voor weggestuurde Donk

Ryan Donk mag zich dan van geen kwaad bewust zijn, de verdediger van Club Brugge moet vrezen voor een zware schorsing voor zijn vliegende tackle.

Slechte voortekenen voor weggestuurde Donk

Normaal gesproken komt de Belgische bond een dag na het weekeinde met de straffen en schikkingsvoorstellen voor de uitgedeelde rode kaarten. Alleen bij een actie die een straf van meer dan vier duels kan opleveren, neemt de tuchtcommissie meer tijd voor een besluit. Over Donk is nog geen beslissing genomen, hetgeen wijst op een zware straf. De verdediger moet zich vrijdag verantwoorden.

Donk gaat het gesprek met vertrouwen in. In de blessuretijd van het duel met Anderlecht (2-2) ging hij in de fout op Kanu. De verdediger torpedeerde de Anderlecht-invaller bij de zijlijn en kreeg een rode kaart van scheidsrechter Serge Gumienny. Zelf zag de oud-AZ'er het anders.

'Ik ga voor de bal aan de zijlijn. Die speler komt misschien hard neer in de dug-out, maar ik had wel de bal', aldus Donk. 'In mijn ogen is dat nooit rood. Dat ik er met de voet vooruit in vloog? Tja, met de voet achteruit gaat niet, hè. Ik heb evenwel nooit de intentie om iemand te bezeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen