Slechtste duel onder Van 't Schip? 'Ik ga het absoluut niet goedpraten'

Reacties

John van 't Schip heeft toegegeven dat Ajax zondag geen beste wedstrijd speelde. Maar of het de slechtste was onder zijn leiding?

Slechtste duel onder Van 't Schip? 'Ik ga het absoluut niet goedpraten'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

'Het was geen goede wedstrijd, zeker niet. Ik ga het absoluut niet goedpraten', antwoordde Van 't Schip enigszins ontwijkend op die vraag, na afloop bij ESPN.

Zijn verklaring voor het puntenverlies tegen Fortuna Sittard (2-2) was tweeledig. Ajax had het duel volgens de trainer voor rust moeten beslissen. 'In de fase dat je kansen hebt, in de eerste helft met Taylor en Akpom, moet je er één maken. Als je 2-0 voorkomt, voetbalt dat anders. Zij komen op 1-1 en gaan dan hoog druk zetten.'

Daarnaast voelde Ajax volgens Van 't Schip de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Aston Villa (0-0) nog. 'In de tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen. Het blijkt uit de wedstrijden die we gehad hebben, dat we moeite hebben na Europese wedstrijden hetzelfde op te brengen.'

Is de selectie die Van 't Schip heeft dan wel breed en goed genoeg? 'Ik kan wel weer dingen gaan zeggen… het is een heel lastig jaar, een moeilijk jaar. We weten waar we vandaan komen, waar we op dit moment staan. We zitten in Europa, maar onze selectie heeft duidelijk moeite om daarna een goede prestatie neer te zetten', herhaalde hij nog maar eens.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.