Slordig Heerenveen helpt Utrecht aan de punten

FC Utrecht is in de laatste twee speeldagen zes punten rijker geworden. Na de zege bij FC Groningen vorige week, was de ploeg van Willem van Hanegem ook in Friesland de gelukkigste. SC Heerenveen werd met 3-2 geklopt.

Vooral in de eerste helft mochten de gasten niet klagen. De start was flitsend. In de tweede minuut scoorde Robin Nelisse al. De spits van Utrecht werd helemaal vrijgelaten en profiteerde met een leep stiftje over Brian Vandenbussche heen.

Dat het bij rust nog steeds 0-1 stond, was een klein wonder. Heerenveen kreeg kans op kans maar wist maar niet te scoren. Vlak na de hervatting lukte dat wel. Michael Bradley werkte de bal in de vijftigste minuut over de lijn uit de rebound van een schot van Radoslaw Matusiak.

Beide ploegen zetten daarna aan om de winst binnen te slepen, waardoor de amusementswaarde hoog was in het Abe Lenstra stadion. Utrecht nam opnieuw een voorsprong. Nelisse schoot uit de draai zijn vierde van het seizoen erin.

Vijf minuten voor tijd hielp Miralem Sulejmani Heerenveen weer langszij. Hij was eerder bij de bal dan zijn tegenstander en maakte de 2-2. De comeback werd bijna voltooid. Twee minuten later trof de ploeg van Gertjan Verbeek, die geschorst op de tribune zat, in een spectaculaire scrimmage twee keer de lat.

De misser bleek een dure. FC Utrecht sloeg in de negentigste minuut namelijk nogmaals toe. Met veel geluk verdween een van richting veranderde vrije trap Giuseppe Rossini in het doel van de kansloze Vandenbussche.