Slory houdt Excelsior jaar langer in Eredivisie

Excelsior speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. In Kralingen was het Andwelé Slory die een kwartier voor het eindsignaal de ploeg van coach Ton Lokhoff langs RBC Roosendaal schoot: 1-0.

In de 77ste minuut ontsnapte Slory op het randje van buitenspel aan de verdedigers van RBC. De razendsnelle aanvaller bleek niet meer te achterhalen, waarna hij alleen voor doelman Erwin Friebel koel bleef en de bal in de verre hoek deponeerde.

Na het 1-1 gelijkspel in Roosendaal bleek de overwinning voldoende voor Excelsior om nog een seizoen in de Eredivisie te blijven.

Makkelijk kwam dat lijfsbehoud niet tot stand. Beide ploegen kregen enkele grote kansen. Laurens ten Heuvel kreeg vlak na rust de grootste mogelijkheid, maar alleen voor doelman Theo Zwarthoed knalde hij de bal over het Rotterdamse doel. Het bleek een dure misser, want een kwartier later sloeg Slory toe, waarna Excelsior in een spannende slotfase de voorsprong vasthield.