Slot gooit handdoek in de ring: 'Titel is nu wel zo'n beetje onmogelijk geworden'

Reacties

Natuurlijk had het journaille twee dagen voorafgaand aan de Klassieker vooral vragen over de aankomende wedstrijd tegen Ajax, maar op de persconferentie leek Feyenoord-coach Arne Slot de frustratie over het puntenverlies bij FC Volendam nog niet helemaal te hebben verwerkt. Slot besprak de remise aan De Dijk uitvoerig.

Slot gooit handdoek in de ring: 'Titel is nu wel zo'n beetje onmogelijk geworden'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Wat hem betreft is de blamage in Noord-Holland het definitieve einde van de titelaspiraties van Feyenoord. 'De kater van donderdag is langzamerhand weg, maar vanmorgen moest die er ook zeker nog wel zijn. Niet alleen omdat je punten verspeelt bij de nummer laatst, maar ook omdat het kampioenschap nu wel zo'n beetje onmogelijk is geworden. Die kans was al klein, maar nu wordt het wel heel moeilijk. Dat mag je als regerend kampioen wel even voelen', aldus Slot.

Of het dan zo slecht was? De trainer vond eigenlijk van niet. 'Cijfermatig was het bijna een kopie van de wedstrijd tegen Utrecht, met het verschil in de uitslag. We hebben tegen Volendam minimaal even veel kansen gehad als tegen Utrecht, alleen daar vliegen er een paar kleine kansen binnen. Als dat niet gebeurt, dan leidt iedere gemiste kans tot meer frustratie. En er zat bij ons te weinig tempo in aan het begin, dan krijgt een tegenstander ook geloof. Je moet ze vanaf minuut één het gevoel geven dat er niks te halen valt.'

Slot werd gevraagd naar het vormpeil van Santiago Giménez. De Mexicaan scoorde voor de winterstop met zijn ogen dicht, inmiddels is de productie behoorlijk opgedroogd. 'Tegen Volendam heeft hij geen gelukkige wedstrijd gespeeld, maar dat gold voor heel veel anderen ook. Tegen FC Utrecht vond ik hem minder slecht dan de meeste mensen. Hij had een paar goede loopacties en kwam weer meer in scoringspositie, dat was goed om te zien. Het is jammer dat hij ze niet binnen prikt, maar dat is ook het leven van een spits.'

De trainer nam het ook voor Giménez op in een veelbesproken moment waarin hij koos voor een schot terwijl Yankuba Minteh de bal graag had ontvangen. 'Ik vond niet dat hij hem moest geven, het lag niet volledig open. Als hij die bal gespeeld, had het perfect moeten zijn om bij Minteh te komen. Ik vond het niet gek dat hij ervoor koos om zelf te schieten. De keeper van Volendam heeft mindere wedstrijden gekeept dit jaar, met veel tegengoals, maar nu werd hij verdiend tot Man of the Match gekozen', prees Slot de uitblinkende Mio Backhaus.

Giménez heeft in Ajax trouwens wel een favoriet slachtoffer. Na zijn hattrick in de Johan Cruijff Arena kan de spits de vierde Feyenoorder worden met vier of meer goals tegen Ajax in één seizoen, Hans Venneker was in 1965 de laatste. Als Giménez scoort, is hij bovendien na John van Loen (Roda JC, 1990) de tweede speler ooit die in alle vier de competitieduels met Ajax en PSV het net vindt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.