Slot hint op meer speeltijd voor spelers als Gakpo

Reacties

Liverpool-manager Arne Slot staat voor zijn allereerste wedstrijd in de League Cup en het lijkt erop dat de Nederlander gaat rouleren in zijn basisopstelling. Dat kondigde Slot aan tijdens het persmoment voorafgaande aan het duel met West Ham United.

Slot hint op meer speeltijd voor spelers als Gakpo
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
Wo 25 sep.
21:00
West Ham United
West Ham United

Slot gaf in het verleden al aan dat hij tevreden is met de breedte van zijn selectie, die breedte kan hij inzetten nu het speelschema voller en voller wordt. 'Ik wil dat ze allemaal kunnen spelen, maar ik mag er slechts elf opstellen. We spelen met het best mogelijke elftal', kondigde Slot aan.

Dit betekent echter niet zomaar dat hij zijn 'vaste' basisopstelling het veld instuurt. Door vermoeidheid kan het kwaliteitsverschil kleiner worden tussen spelers die normaal gesproken opgesteld staan en spelers op de bank. 'Spelers die vaker spelen kunnen wat vermoeider zijn en dat kan betekenen dat ik daarom voor andere spelers kies voor deze wedstrijd. Omdat de verschillen tussen de spelers dusdanig klein zijn. We gaan kijken hoe fit iedereen is en dan bepaal ik wie start.'

Onze analyse van de laatste wedstrijd van Liverpool onder Slot

Cody Gakpo is zo'n speler. Hij moest het dit seizoen doen met vijf invalbeurten in de Premier League. Vorige week dinsdag startte hij wel in de Champions League. 'Als ze hun best doen doordeweeks, wat ze allemaal gedaan hebben, krijgen ze hun kans. Dat zag je met Darwin Núñez en Cody Gakpo', doelde Slot dus op het Champions League-duel waarin Gakpo startte en de Premier League-wedstrijd tegen Bournemouth waarin Núñez een kans kreeg vanaf de aftrap.

Liverpool start woensdag als bekerhouder aan de League Cup. Vorig seizoen werd Chelsea verslagen in de finale, vlak voor het einde van de verlenging maakte Virgil van Dijk de enige treffer in de eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.