Slot is het gesprek van de dag: 'Tijdperk na Klopp kan niet beter verlopen'

Reacties

Het Liverpool van manager Arne Slot maakt wederom veel los in Engeland. De media in dat land praten vol lof over de Nederlander. Maar is Liverpool écht een titelkandidaat? Daar wordt over gesproken na de zege op Crystal Palace.

Slot is het gesprek van de dag: 'Tijdperk na Klopp kan niet beter verlopen'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Bij de Daily Mail zijn ze terughoudend over de status van Slots Liverpool. 'Is Liverpool echt een titelkandidaat? Het lijkt er wel op, hoewel we er wellicht beter aan doen ons oordeel uit te stellen tot na de tests tegen de eliteclubs van Londen', doelt de krant op de komende twee tegenstanders in de Premier League. Liverpool treft achtereenvolgens Chelsea en Arsenal.

De BBC kijkt niet naar de toekomst, maar naar de gespeelde duels. 'Het tijdperk na Jürgen Klopp had niet beter kunnen verlopen voor Liverpool. Deze overwinning is een voortzetting van de geweldige start van Slot als manager. Liverpool heeft zes van de zeven wedstrijden in de Premier League gewonnen. Hoewel goals wedstrijden winnen, is het vooral de defensie die indruk maakt onder de nieuwe manager.' In die defensie werd Virgil van Dijk verkozen als beste speler van de wedstrijd.

De lokale krant Liverpool Echo kijkt terug naar de twijfels die er waren toen Slot in beeld kwam bij Liverpool. 'Nog voor zijn aanstelling werd Slot ongunstig vergeleken met Manchester United-manager Erik ten Hag. De problemen van Ten Hag waren volgens de experts het bewijs dat het onmogelijk is voor een trainer die zichzelf had ontwikkeld in de Eredivisie om de Premier League te veroveren.'

Dat bleek een verkeerde inschatting. 'Het wordt steeds duidelijker dat deze beoordeling voor Slot volstrekt oneerlijk en misplaatst was. Wat hadden ze bij Man Utd graag gezien dat ze voor Slot waren gegaan, want Liverpool is een succesvolle ploeg die inspeelt op de verwachtingen van de coach. Aan de andere kant zijn de mensen op Anfield blij dat de besluiteloosheid van Man Utd ervoor gezorgd heeft dat Liverpool Slot kon binnenhalen zonder concurrentie.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.