Slot na imposante start bij Liverpool in rijtje met Guardiola en Dalglish

Reacties

Arne Slot heeft tien van zijn eerste elf officiële wedstrijden gewonnen met Liverpool. De Nederlandse oefenmeester heeft zichzelf daarmee in de geschiedenisboeken gecoacht. 

Slot na imposante start bij Liverpool in rijtje met Guardiola en Dalglish
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Chelsea
Chelsea

De enige die in dienst van Liverpool vergelijkbaar begon met Slot, was clublegende Sir Kenny Dalglish in het seizoen 1990/91, zo berekende Opta. Ook hij won tien van de eerste elf wedstrijden als eindverantwoordelijke op de bank bij The Reds. Dit seizoen verloor Slot met zijn elftal alleen van Nottingham Forest.

De enige manager die tot betere cijfers kwam in heel Engeland, was Pep Guardiola in dienst van Manchester City. De Catalaanse coach won zijn eerste tien officiële wedstrijden, terwijl Slot elf wedstrijden nodig om tot hetzelfde aantal zeges te komen.

Door de nederlagen van Arsenal en dus Chelsea dit weekend is Liverpool bovendien het enige team in de Premier League dat nog foutloos is op vreemde bodem. Met slechts drie tegentreffers is het verdedigend uitstekend op orde bij Liverpool: bijna alle teams in de competitie incasseerden drie keer zoveel goals of meer, alleen Arsenal (8) blijft daar net onder. Qua gemaakte doelpunten doen alleen Chelsea (17), Tottenham Hotspur (18) en Manchester City (19) het beter dan Slots Liverpool.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
8
7
0
1
15-3
+12
21
2
Manchester City
8
6
2
0
19-9
+10
20
3
Arsenal
8
5
2
1
15-8
+7
17
4
Aston Villa
8
5
2
1
15-10
+5
17
* Actueel tot en met 20 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.