Slot onder de indruk van Liverpool-talent (17): 'Je ziet zijn kwaliteit'

Reacties

Arne Slot is onder de indruk van wat Treymaurice Nyoni namens Liverpool heeft laten zien tegen Real Betis (1-0 winst). De Nederlandse manager ziet een hoop kwaliteit bij het pas onlangs zeventien jaar oud geworden Engelse talent.

Slot onder de indruk van Liverpool-talent (17): 'Je ziet zijn kwaliteit'
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Nyoni begon aanvankelijk op de bank tegen Real Betis, maar kwam na een half uur al in het veld voor de geblesseerd geraakte Curtis Jones, die uit voorzorg naar de kant werd gehaald door Slot. Nyoni had niet veel tijd nodig om te wennen, aangezien hij vier minuten later de aanval opzette waaruit Dominik Szoboszlai de enige treffer van de wedstrijd kon maken.

'Trey (Nyoni, red.) deed het goed, hij was betrokken bij het doelpunt met een pass tussen de linies en daarnaast was hij ook betrokken bij onze grootste kans in de tweede helft', aldus Slot over het talent dat nog geen maand zeventien jaar oud is. De manager tempert vervolgens de verwachtingen. 'Zijn lichaam moet nog volgroeien, dus we zijn heel voorzichtig met hem. Hij doet niet elke sessie mee. Je kan zijn kwaliteit zien, maar hij moet nog wat stappen maken om in de Premier League te kunnen spelen. Een interessante speler is hij zeker.'

Nyoni speelt nog niet zo lang voor Liverpool. In de zomer van 2023 werd de middenvelder overgenomen uit de jeugdopleiding van Leicester City. Afgelopen seizoen maakte Nyoni zijn debuut al in de hoofdmacht van Liverpool. Jürgen Klopp liet hem in februari dit jaar voor twaalf minuten invallen in de FA Cup tegen Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Meer AFC Liverpool
Meer over AFC Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.