Slot over tumultueus weerzien met Slavia: 'Goal had geen goal mogen zijn'

Feyenoord-trainer Arne Slot stond donderdagavond met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN na het tumultueuze gelijkspel met Slavia Praag. Slot blikte terug op een sterke eerste helft, maar zag hoe de Rotterdammers na rust worstelden met de Tsjechen.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 3
Slavia Praag

Slot genoot van de eerste helft van Feyenoord, waarin Luis Sinisterra vroeg de score opende. 'Ik wil mijn team een groot compliment maken voor de eerste helft. Dat was echt heel goed en het was wachten op de tweede goal. We zetten Slavia goed onder druk, hadden goede aanvallen. Helaas was er één moment waardoor de dynamiek van de wedstrijd op z'n kop werd gezet', zei Slot tegen ESPN.

Bepalend moment
De trainer van Feyenoord doelt daarmee op de 1-1, waarbij Slavia-aanvaller Yira Sor op de doellijn stond toen Peter Olayinka scoorde. De arbitrage oordeelde dat Sor niet hinderlijk buitenspel stond. 'Vervelend genoeg voor ons was het een goal die geen goal had mogen zijn', aldus Slot, die wist dat er geen VAR bij het Conference League-duel was. 'We zijn dit seizoen door de VAR al vaker niet geholpen, maar in elke andere situatie was deze goal honderd procent afgekeurd.'

Na het rustsignaal liepen de gemoederen hoog op, waarbij assistent-trainer Marino Pusic een rode kaart kreeg. 'Ik heb ernaar gekeken, van een afstand. Ik stond bij de tunnel. Er kwamen steeds meer mensen bij de scheidsrechter staan en links en rechts werd er geduwd door meerdere mensen. Het eindresultaat was een rode kaart voor ons. Dan ben je afhankelijk van wat de scheidsrechter en de grensrechter zien. Klaarblijkelijk vonden ze het noodzakelijk om Marino een rode kaart te geven', aldus Slot.

Miniem verschil
De trainer van Feyenoord besloot na ruim een uur spelen in te grijpen met twee wissels: Bryan Linssen en Guus Til moesten plaatsmaken voor Cyriel Dessers en Jens Toornstra. 'Voor rust kon Slavia bijna alleen ballen over de zijlijn schieten, na rust verloren we de grip op de wedstrijd. Dat kwam niet door Bryan en Guus, maar Gernot (Trauner, red.) werd in zijn vrije rol wat onzekerder en maakte de verkeerde keuzes. We hadden twee frisse krachten nodig.'

Slot verwacht volgende week een zware return in Praag. 'Het verschil tussen ons en Slavia is miniem. Dat zit in kleine dingen. En daarin ben je ook afhankelijk van standaardsituaties en de arbitrage. Wij moeten het ook nog beter doen om niet in bepaalde situaties terecht te komen. De uitgangspositie is niet ideaal, maar we gaan met veel vertrouwen naar Praag.'