Slot probeert opleving Gravenberch te verklaren: 'Zoveel verschilt het niet'

Reacties

Arne Slot is in aanloop naar de hervatting van de Premier League ingegaan op de ontwikkeling van Ryan Gravenberch. De 22-jarige middenvelder maakte tijdens de interlandperiode indruk bij het Nederlands elftal en lijkt op te leven dankzij het vertrouwen wat hij krijgt van de nieuwe trainer van Liverpool.

Slot probeert opleving Gravenberch te verklaren: 'Zoveel verschilt het niet'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Gravenberch is sinds de aanstelling van Slot basisspeler bij Liverpool en greep in de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (5-2) en Duitsland (2-2) van afgelopen week ook zijn kans op het middenveld van Oranje. Na twee seizoenen in de relatieve anonimiteit laat de voormalig speler van Ajax opeens weer zien aan het grote publiek waartoe hij allemaal in staat is. Het kwam Gravenberch op veel lovende commentaren te staan.

Volgens Slot is er sinds zijn komst echter niet heel veel veranderd. 'Hij is al zijn hele leven een middenvelder, maar hij speelt nu iets lager op het veld. Zoveel verschilt het echter niet. Ryan is net als veel andere spelers sterk teruggekomen, is erg fit, speelde een paar goede wedstrijden en greep zijn kans', zei Slot vrijdagochtend tijdens zijn persconferentie. 'En zoals spelers die scoren profiteert hij ook van het team en de structuur.'

Dat Gravenberch nu weer het vertrouwen krijgt na twee seizoenen waarin hij bij Bayern München en Liverpool niet op een vaste basisplaats kon rekenen, wilde Slot niet te groot maken. 'Als vertrouwen betekent dat hij speelt, dan heb ik vertrouwen in hem. Maar ik heb ook vertrouwen in de spelers die niet spelen. We proberen op de training het beste uit hem te halen. Daar geloof ik meer in dan het woord vertrouwen', aldus Slot.

Kelleher
Slot is blij dat behalve Gravenberch ook spelers als Cody Gakpo wedstrijdritme opdeden bij de nationale ploeg. Wel kreeg hij slecht nieuws over Harvey Elliott, die met een blessure terugkeerde van Jong Engeland. Over de uitspraken van reservedoelman Caiomhin Kelleher, die niet blij is dat hij tweede keus is achter Alisson, maakt Slot zich niet druk. 'Ik maak me pas zorgen als een speler zegt dat hij zijn hele leven op de bank wil zitten.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.