Slot: 'Tien punten achterstand zou bijna onoverkomelijk zijn'

Reacties

Arne Slot beseft het belang van de kraker tussen Feyenoord en PSV. Bij een nederlaag wordt de titelverdediger op liefst tien punten achterstand gezet.

Slot: 'Tien punten achterstand zou bijna onoverkomelijk zijn'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
PSV
PSV

'Dat zou bijna onoverkomelijk zijn, al weet je nooit wat er gebeurt als ploegen blessures krijgen. Dan kunnen teams instorten, maar heel reëel is die gedachte niet', vertelde Slot kort voor de kraker aan ESPN.

Slot ziet PSV ook overtuigender dan Feyenoord zijn wedstrijden winnen. 'Maar dat heeft er ook mee te maken dat we veel kansen missen. Vorig jaar was PSV al 22 duels ongeslagen en ze zijn er niet minder op geworden.'

PSV-coach Peter Bosz omschrijft het duel nog niet als do or die. 'Maar ik denk dat de druk bij Feyenoord groter is.' De oefenmeester verraste door Jerdy Schouten te posteren in het hart van de defensie, ten koste van André Ramalho. 'Hij is voetballend in staat veel toe te voegen. Het risico is dat we de echte verdediger Ramalho missen.'

Wat de andere rol van Schouten betekent voor Feyenoord? 'Dat we nog beter druk moeten zetten', aldus Slot. De topper begint om 12.15 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.