Slot toegezongen bij officieel Anfield-debuut: ook Brentford verslagen

Liverpool-manager Arne Slot heeft zijn eerste officiële wedstrijd op Anfield omgezet in een zege. Zondagavond kon Brentford eigenlijk alleen maar de schade beperkt houden, Liverpool had in eigen huis de controle. Luis Díaz was met een doelpunt en een assist de grote man.

Liverpool
Liverpool
2 - 0
Brentford
Brentford

Slot koos op Anfield voor Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch als basisspelers, Cody Gakpo hield hij op de bank in de eerste helft. Liverpool pakte meteen de controle en het duurde dan ook niet lang voordat Brentford-keeper Mark Flekken geklopt werd. Díaz rondde in de dertiende minuut een counter vol overtuiging af voor de 1-0.

Echt doordrukken deed Liverpool niet, maar dat betekende wel dat de zaakjes achterin op orde bleven. De aanvallende linie van Brentford kwam tot geen enkele poging op doel, in totaal creëerde de uitclub nog geen 0,5 Expected Goals op Anfield. Omdat het lang bij één doelpunt bleef, hield Liverpool het nog wel spannend onder Slot. De verlossing kwam twintig minuten voor tijd.

Kort voor de invalbeurt van Gakpo sloeg Mohamed Salah toe door de bal slim langs Flekken te werken, waarna Slot meerdere keren toegezongen werd op Anfield. Ook Gakpo maakte de fans bijna enthousiast, maar de Oranje-international zag in de slotfase een poging op de lat eindigen.

In het restant van de wedstrijd bleef het achterin potdicht bij Liverpool, waardoor de club samen met Arsenal, Brighton & Hove Albion en Manchester City de perfecte score behoudt in de Premier League. In de volgende speelronde staat Slot tegenover landgenoot Erik ten Hag van Manchester United.