Slot: 'Totaal niet nodig dat twee spelers sorry tegen me hebben gezegd'

Arne Slot was na afloop van het Europa League-duel AS Roma – Feyenoord vanzelfsprekend diep teleurgesteld. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg het vanaf de strafschopstip alweer afleggen tegen de Italianen.

AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Missers van Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh bezegelden het lot van Feyenoord in Stadio Olimpico. Het tweetal verontschuldigde zich bij de coach, die daar niets van wilde weten. 'Twee spelers hebben sorry tegen me gezegd. Dat is totaal niet nodig: een strafschop kun je scoren of missen. Alle andere keren was ik over zondag begonnen, dat heb ik nu niet gedaan', aldus Slot bij Veronica, alvast verwijzend naar de wedstrijd tegen Almere City aanstaand weekend.

Slot sprak vervolgens over zijn pikorde bij strafschoppen. 'Dat je een penalty kan missen, is inherent aan het nemen van die verantwoordelijkheid. Dávid en Alireza staan heel hoog op ons lijstje', aldus de coach van Feyenoord, die Jahanbakhsh aan het eind van de verlenging specifiek bracht om een strafschop te nemen. 'Zeker als hij dan mist, krijg je die discussie of je daar dan verstandig aan doet. Hij is gewend aan de druk, en dat wordt denk ik nog wel eens onderschat. Helaas scoorde hij vandaag niet', verdedigde Slot zijn besluit.

Over de rest van de wedstrijd is de coach redelijk kritisch: naar zijn oordeel bracht Feyenoord in Italië niet genoeg om aanspraak te maken op meer. 'Na negentig minuten hadden we met 1-1 denk ik geen klagen. In de verlenging had ik wel het gevoel dat wij sterker begonnen te worden, in die fase had ik het idee dat we misschien konden scoren. Aan het eind van de rit hebben we hier in Rome denk ik te weinig voor gevaar kunnen zorgen.'

Tot besluit reflecteerde Slot nog op de vooruitgang die zijn ploeg boekt tegen AS Roma. 'We gaan van verliezen in 90 minuten naar verliezen in 120 minuten naar verliezen na strafschoppen. Als we ze volgend jaar weer loten, ga ik er weer met heel veel frisse energie tegenaan', besloot de trainer van Feyenoord zijn beschouwing.